19 Aralık 2011

KIRMIZI GÜLLÜ MİNİ PASTA

Yağmurlu ,kapalı, havaları nasıl değerlendirirsiniz bilmiyorum..... Açıkcası benim canım bir mecburiyet yoksa dışarı çıkmayı hiiiç istemez ,yapmayı düşünüp bir türlü fırsat bulamadığım işlerle, özel vakit ayırmak gereken ekstra işlerimle uğraşmayı tercih ederim...Birkaç gündür havanın yağışlı olması sebebi ile şeker hamuru çalışmalarıma yine yoğunluk verdim biliyorsunuz şeker hamurundan çiçek çalışıyorum güllerimi hep pastel tonlarda hazırlıyorum gül denince renk olarak hep pembenin ve peyazın tonları geliyor gözümün önüne galiba genel olarakta ben pastel renkleri çook seviyorum bu sefer bir değişiklik yaptım kırmızıya yakın bir tonda gül çalıştım çok hoşuma gidincede küçücük bir pasta kaplayıp süsledim , işte maksimum 3 kişiye yetecek kadar mini bir pasta....




14 Aralık 2011

DAVET SOFRASI


Sizlere güzel bir gün dileğimle postuma bir giriş yapayım ...

Hazırladığım sade bir davet sofrasını sizlerle paylaşmak istiyorum az aksesuar ile renklerin bütünlüğünü bozmadan birşeyler yapmak istedim, iki şamdan ,metre ile alınmış sıra taş ve altın kelebekler  kullandığım bütün aksesuarlar bunlar ....(altın kelebekleri,  bir fon kağıdının ön ve arka yüzüne altın rengi krapon  kağıdını kağıt yapıştırıcısı ile yapıştırarak kelebek şeklinde keserek meydana getirmiş bulunmaktayım) yalın bir sofra hazırlamak istediğinizde sizede bir fikir olabilmişimdir umarım:). Işık problemi yaşadığım için fotoğraflar yeteri kadar iyi olmadı:(
Haydi şimdi fotoğraflara göz atalım:)




4 Aralık 2011

MOR DÜŞ PASTASI

Güzel günler dileyerek yeni bir postla sizlerleyim

Bu gün sizlerle jöleli bir pasta paylaşacağım ve ilk defa bir tarif.... sizlerle tarif paylaşmama sebebim yaptığım tatları genel olarak koncept tamamlayıcı, göze hitap eden ürünler olarak  hazırladığım içindir...
evet gelelim bugünkü pastamızın tarif sebebine :))  http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com ev sahibeliğini yaptığı çay,kahve bahane etkinliği için hazırlanmış bulunmakta  mor düş pastam ,pasta etkinliğe giderken sizde hem fotoğrafları hemde tarifi görün istedim:)





Malzemeler (taban için)

1 büyük elma
1dolu çorba kaşığı toz şeker
1 dolu çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
1dolu çorba kaşığı kurutlmuş frambuaz
1dolu çorba kaşığı blueberry
10 adet petibör bisküvi

Malzemeler (jöle için)
450 ml süt
500 ml su
4 dolu kaşık toz jelatin
4 dolu kaşık toz şeker
frambuaz arması
mor toz gıda boyası

Yapılışı
önce elmaları rendeleyip şeker ile karemelize edelim,soğumasını bekleyip içerisine bisküvileri ufalayıp diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştıralım 18 santimlik kelepçeyi servis yapacağımız tabağa oturtup içerisine malzemeyi yaklaşık 1 cm kalınlığında bastırarak yayalım ve bir kenara alalım küçükbir tencere içerisine 150 ml süt koyup ılıtalım  çok az mor boya katalım1 kaşık toz şeker ve bir kaşık jelatini eritip kaynatalım ocaktan alıp üzerine 100ml soğuk su döküp karıştıralım oda ısısına geldiğinde  kelpçeli kalıbımızdaki  elmalı tabanımızın üzerine ilk katı oluşturmak üzere jölemizi dökelim buzdolabına donması için kaldıralım az önceki şekilde bir jöle daha hazırlıyalım rengini birazdaha koyultarak donmuş jölenin üzerine 2.katıda döküp buzdolabına kaldıralım aynı şekilde daha koyu renkli 3.bir jöle daha hazırlayalım yine oda ısısına geldiğinde donmuş jölenin üzerine dökelim enson kat jölemizi sadece su ile hazırlıyoruz 100 ml ocaktaki ılık suyun içerisine  1kaşık şeker ve 1kaşık jelatin  ve mor boya koyarak eritip kaynatıyor ocaktan alıncada 100ml soğuk su ile karıştırp son kat jöleyide kalıbımıza dökelim donduğunda pastamız hazır demektir
yavaşca bıçak yardımı ile kelepçeden pastamızı kurtarıp kelepçeyi açıp servis yapabilirsiniz... Afiyet olsun ...