24 Nisan 2012

KALP SÜSLEMELİ ÇİKOLATALI PASTA

Bugün sizlerle güzel mini mini şık bir sofra  ve sofradaki pastayı paylaşacağım... Kız kardeşim
 eşinin  yaş günü sofrası  için  tema olarak kırmızı kalp seçmiş  ve buna uygun da  bir pasta isteği oldu bende ara katı çikolatalı (ganaj lı ) ve bademli bir pasta yaptım üzerinide şeker hamurundan kalpler yapıp süsledim ve pasta kardeşime gitti oda fuardan (ıbatech 2012) aldığı kalp şekeri ve yine fuardan aldığımız küçük akrilik kutuların içine koyduğu drajeler le  şık  sevgi dolu bir sofra hazırlamış ....

Herkese sevgi dolu günler dikleyerek fotoğraflara geçiyorum...








13 Nisan 2012

IBATECH 2012 CNR 'da

Pastacı arkadaşlarım ve tüm ilgilenenler  ibatech (Büyük fırıncılık teknolojileri fuarı) 12 -15 nisan cnr fuar merkezinde....Dün yaklaşık 4 saat gezdim fuarı   çok beğendim yerli ve yabancı birçok katılımcı vardı  satış son gün diyorlar  ama ona rağmen alış veriş yapabildim buna çok sevindim  alışverişimin bir kısmı fuar bittikten sonra gönderilecek ,bu yüzden alış veriş yapmak isteyen arkadaşlarıma 15 nisan günü gitmelerini öneririm (kalabalığı göze alırsanız)... Gelelim fuarda neler vardı  fırıncılar ve büyük çaplı pastacılar için boy boy fırınlar soğutucular,stantlar,çırpıcılar ,yoğurucular vs... kutu, ambalaj,pasta katkı malzemeleri,dolgu kremaları,çikolatalar , butik pasta ,kurabiye için aklınıza gelen gelmeyen hertürlü kalıp boya ,malzeme stantlar... ve yapılan  pastaları ,kurabiyeleri yakından görme fırsatı ama pastalar benim için hayal kırıklığı oldu çok daha iyi pastalar göreceğimi hayal ediyordum :(... herşeye rağmen  blog  arkadaşım (http://lezzetcafe.blogspot.com) ve kardeşim büyük memnuniyetle fuardan ayrıldık ... gezmekten fırsat bulamadık ama, işte  çektiğimiz fotoğraflardan birkaç kare.....







1 Nisan 2012

ÇİKOLATALI KURABİYE

Sizlere keyifli bir hafta sonu diliyorum....
nefis bir kurabiye yaptım  ve tarifi hepinizle paylaşmak istedim  ben bu tarifi takip ettiğim blog arkadaşım  http://zeymurancafe.blogspot.com dan aldım adı buruşuk kurabiye ama yerken neredeyse çikolata yiyiyor hissi verdiği için bende çikolatalı kurabiye ismini verdim,çatlak kurabiye diyenlerde var, çikolatalı tatları sevenlerdenseniz kesinlikle yapıp afiyetle yemenizi tavsiye ederim... yapılış itibarı ile de  kurabiyeden öte birşey bence bu.....





MALZEMELRİ
1buçuk su bardağı+2 tatlı kaşığı un
225 gram bitter çıkolata
60 gram margarın ya da tereyagı
1 paket vanilya
2 buyuk yumurta
yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

DIŞI İÇİN
tozşeker
pudra şekeri

YAPILIŞI
çıkolata ve tereyag yada margarın bır kabın ıcerısıne konulur
ocaga su dolu bır kap konulup kaynamaya bırakılır içerisine cıkolata ve tereyag koydugumuz kap konulup cıkolata erıyınnceye kadar bekletılır ıcerısıne su kaçmamasına dıkkat edın(benmarı usulü)
şeker ile yumurta iyice karıştırılır benmarı usulu erıttıgımız çıkolata eklenır
kabartma tozu vanilya tuz un ıle karıştırılıp karışıma eklenır
bu karışım streç folyo ile kaplanıp 3 saat kadar buzdolabında bekletılır
bu süre sonunda hamurun katılaştıgını göreceksınız
avucunuzla yuvarlak yumuşayacaktır
sonra yuvarlak yuvarlak toplar yapılıp önce şekere sonra ıyıce pudra şekerıne bulanır(tek tek yapıp yaptıgınızı hemen bulayın)
bir kaç dakıka için buzdolabına koyunuz
yaglı kagıt olan tepsıye diziniz
önceden ısıtılmıs 170 derece fırında 10 dakıka pışirınız
fırından çıktığında çok yumuşak oluyor oyüzden soğuduktan sonra tepsiden alıp servise hazırlayın derim. çikolata olarak ben bitter kuvertür kullandım yağ olarakta tereyağ sonuçtan çok memnun kaldım