28 Ağustos 2012
VOLANLI MİNİ PASTA
Enerji dolu bol programlı günler başladı bizde yazın kavurucu sıcaklarını geride bırakmamızın etkisi ile....
Kısa bir aradan sonra şeker hamurlarıma tekrar kavuştum ve ilk buluşmamızda bir süredir yapmak istediğim volan etkisini maket üzerinde denedim ,daha iyi olabilir ama yinede sonuç fena olmadı,bilmem sizler mini pastamı beğenecekmisiniz :) .... Bu arada enerjim yüksek ya bloguma da birazdaha zaman ayırıp sizlere daha fazla fikirler verecek çalışmalar hazırlayıp sizlerle paylaşmak istiyorum düşündüklerimi gerçekleştire bilirsem bakalım .....
İşte yaptığım pastamın fotoğrafları
12 Ağustos 2012
ÇİKOLATA VE FRAMBUAZLI PASTA
Bu Ramazan-ı şerif biraz enerjim düşük galiba özendim ama evde istediğim gibi iftarlar vermedim , birkaç kez arkadaş guruplarımızla dışarıda iftar yaptık ,geçen gün de yine arkadaşlarla toplandığımız iftar programımız vardı bende giderken pasta yaptım . Pastam çok beğenildi, ayıptır söylemesi ama bencede çok güzel oldu :) tarifi ve fotoğrafları paylaşmak istedim bakalım sizlerde beğenecekmisiniz
ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA
MALZEMELER
pandispanya için
3 yumurta
2 fincan şeker
2 fincan un
ganaj için
200 gr bitter kuvertür çik.
200 ml süt kreması
ara kreması için
1 paket dr otker dolgu kreması
içi için
bir kase frambuaz ve bir kase çekilmiş fındık
üzerini sıvamak için
1 paket kremşanti
Öncelikle yumurta ve şekeri uzun uzun çırpalım ve unu ilave edip biraz daha çırpalım 22-24 cm lik yuvarlak bir kalıba dökelim orta hararette üzeri pembeleşene kadar pişirelim kürdan yardımı ile piştiğinden emin olup fırından çıkaralım
pandispanyamız soğurken kaynama kıvamına getirdiğimiz kremamızın içine çikolatalarımızı kırıp eritelim ve oda ısısında soğutmaya bırakalım .soğuyan kekimizi itina ile ortadan ikiye ayıralım pasta tabanımızı 2-3 kaşık sütle hafif çe ıslatalım dolgu kremamızı çırpıp içine 2 çorba kaşığı dolusu ganajımızdan katalım ve pasta tabanımızın üzerine tamamını yayalım frambuaz ve çekilmiş fındıklarımızı üzerine bolca koyalım kekimizin 2.katı itina ile üzerine yerleştirelim 1 paket çırpılmş kremşantiye 1 kaşık ganaj koyup açık kahve renk elde edelim ve pastamızın üzerine ince bir katman şeklinde sıvayıp biraz dolapta bekletelim serinliyen pastamızın üzerine oda ısısında beklettiğimiz ganajımızı döküp kendi halinde çikolataların akmasını bekliyoruz ve frambuazlarla süsleyip zamanı geldiğinde afiyetle yiyiyoruz .
Enerji dolu mutlu bir hafta diliyorum herkese..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)